Gemeentebestuur laat cassatie tegen bermparkeerverbod varen

Bermparkeren Foto: Jan Brys

Gemeentebestuur laat cassatie tegen bermparkeerverbod varen

Print
Brasschaat - Het Brasschaatse schepencollege besliste om dan toch niet in cassatie te gaan tegen de uitspraak van de rechter die het bermparkeerverbod terug floot.

Na het instellen van het verbod op parkeren in de bermen kreeg het gemeentebestuur heel wat kritiek. Magda Van Houwelingen trok nadat ze enkele keren een boete had gekregen voor het parkeren in de berm naar de rechtbank waar ze het gelijk aan haar kant kreeg.

“Wij dachten eerst in cassatie te gaan tegen die uitspraak van de rechter. Maar na een periode van bezinning en afweging van de verschillende argumenten pro en contra hebben we ons standpunt bepaald. We leggen ons neer bij de uitspraak van de rechter. Een procedure voor cassatie is zeer tijdrovend en geeft geen enkele garantie voor een andere uitspraak wat de kern van de zaak betreft. Wij zullen iedere vraag tot terugbetaling van de boetes bekijken zonder dat er een juridische procedure aan vooraf moet gaan”, zegt waarnemend burgemeester Koen Verberck (N-VA).

“We gaan het parkeerverbod op de bermen bijsturen volgens de uitspraak van de rechter. Concreet betekent dit dat men mag parkeren op een berm als hij niet verhoogd is, behalve buiten de bebouwde kom. Daar mag dat wel”, zo voegt schepen voor mobiliteit Luc Sevenhans (N-VA) er nog aan toe.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio