Brasschaat krijgt een kringwinkel op locatie van voormalige Troc

De gebouwen van Aralea in het park Foto: Jan Brys

Brasschaat krijgt een kringwinkel op locatie van voormalige Troc

Print
Brasschaat - Aan de Bredabaan waar tot voor kort een Troc gevestigd was, opent op 30 april een kringwinkel. Het wordt een samenwerking tussen de beschermde werkplaats Aralea en de Kringwinkel Antwerpen.

De gemeente Brasschaat en de beschermde werkplaats Aralea keken al een tijdje uit naar een locatie om een kringwinkel te starten. “Uiteindelijk kwamen we terecht op de plaats waar de Troc de deuren sloot”, zegt Aralea-directeur Peter Pittevils. “De helft van het personeel in de winkel wordt geleverd door Kringwinkel Antwerpen, de andere helft komt van ons. Het is de bedoeling dat onze oudere mannen die meer dan 25 jaar in het groenonderhoud hebben gewerkt, in de kringwinkel terecht kunnen. Voor hen is dit een beetje rustiger werken”, zegt Pittevils.

De Kringwinkel zal zes dagen op zeven geopend zijn, van maandag tot en met zaterdag, van 10u tot 18u. Al wat wordt binnengebracht en in orde is, kan meteen worden verkocht. Het overige wordt naar een centraal magazijn gebracht om te worden restaureren. De verbouwing van de Troc-winkel gebeurt door mensen van Brasschaatse de sociale werkplaats.

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio