© Jan Brys

Speel-o-theek leent speelgoed uit aan kinderen

In het auditorium van de hoofdbibliotheek aan de Bredabaan kunnen kinderen speelgoed komen ontlenen. Initiatiefneemster is logopediste Veerle Hufkens die hiervoor een vzw oprichtte.

jan brys

Veerle Hufkens zit op vier verschillende momenten in het auditorium haar speelgoed uit te lenen. Die uren kunnen variëren. Wie iets komt ontlenen krijgt de openingsuren van de daaropvolgende maand mee.

“We hebben meer dan 420 items, speelgoed en spelletjes voor 1 tot 99 jaar. Onze collectie groeit wekelijks aan. Iedereen kan speelgoed ontlenen als hij of zij lid wordt. Men betaalt acht euro lidgeld per gezin per jaar. Men mag dan telkens vier items ontlenen voor vier weken. Om iets te ontlenen betaalt men 50 cent per stuk”, zegt Veerle.

“We zijn ervan overtuigd dat iedere ouder zijn kind zoveel mogelijk kansen wil geven. Dat hoeft niet steeds samen te gaan met de aankoop van nieuw speelgoed. Door het ontlenen van speelgoed maakt het kind kennis met een uitgebreid aanbod. Wij geven ook tips en advies”, vervolgt Veerle Hufkens.

Vastgoed

Jobs in de regio