Opvang asielzoekers is nog niet voor meteen

Print
Brasschaat - Minister van Binnenlandse Zaken en Brasschaats gemeenteraadslid Jan Jambon (N-VA) liet tijdens het weekend weten dat Brasschaat niet achter mag blijven in het opvangen van asielzoekers.

Jambon had het dan ook het munitiedepot als mogelijke locatie. Volgens schepen voor militaire aangelegenheden Luc Sevenhans (N-VA) behoort dat inderdaad tot de mogelijkheden. “Maar ik zie dat toch eerder op lange termijn. Vooraleer daar asielzoekers kunnen worden opgevangen, dienen er heel wat aanpassingen aan dat gebouw te gebeuren. Het munitiedepot bevindt zich voorbij Perron Noord en de zogenaamde loskade richting Kapellen”, zegt Sevenhans.

Een andere mogelijkheid is één van de gebouwen van Perron Noord. “Ook daar zijn natuurlijk aanpassingen nodig, maar die gebouwen zijn daar wel in een goede staat. Anderzijds heeft de gemeente die gebouwen net van de militairen overgenomen. Tot nu toe is er bij het gemeentebestuur nog geen vraag binnen gekomen over die locatie. De mensen van Fedasil zijn in Brasschaat wel verschillende mogelijkheden komen bekijken. Zo is er ook sprake van de Civiele Bescherming op de hoek van de Pauwelslei en de Miksebaan”, aldus nog Luc Sevenhans.

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio