Voormalig burgemeester Marc De Laet duwt de lijst, Griet Reyntiens op de eerste plaats

Foto: jb

Voormalig burgemeester Marc De Laet duwt de lijst, Griet Reyntiens op de eerste plaats

Print
Willebroek - Voormalig burgemeester Marc De Laet (tot eind 2012) verraste de eigen partijleden om niet te kiezen voor de eerste plaats, maar te fungeren als lijstduwer op plaats 29. Sp.a gaat voor jong, vrouwelijk en ervaring. De lijst is door de sp.a-leden goedgekeurd.

Sp.a Willebroek wou absoluut voor de hoogdag 1 mei met haar lijst naar buiten komen. Maandagavond keurden de zowat 160 leden de lijst goed tegen een onthouding. “Ik was voorzitter van het lijstvormingscomité. Ik heb iedereen verrast door te kiezen voor de lijstduwersplaats. Dit is weloverwogen. Ik ga er van uit dat ik verkozen raak. We kiezen ervoor volop kansen te bieden aan jongeren en vrouwen maar ontbreekt ook ervaring niet op de lijst”, legt hij uit.

Sp.a- kiest er voor om nog vier namen achter de hand te houden op deze lijst van 29 personen. Het gaat om de 11de, 12de, 25ste en 28ste plaats die later nog ingevuld worden. Na Griet Reyntiens die zes jaar geleden op de tweede plaats stond, wordt die nu ingevuld door de voorzitter van de jong-socialisten Willebroek Robbe Carleer, 19 jaar jong. Op de derde plaats staat Anita Moens en op vier Rudi Kennis. Nick Boeykens staat op plaats vijf, gevolgd door de 26-jarige Serkan Bozygit. Verder Carla Steenackers (7), Georges Meeus (8), Jeroen Van Santvoort (9), Ingrid Verschueren (10), Tibau Vermeren (13), Tina Sebregts (14), Elke Aerts (15), Nick Van kerckhoven (16), Patrick Carleer (17), Stefaan Van de Vloed (18), Vera Van Epperzeel (19), Rik Van den Sande (20), Conny Rombout (21), Monique Van Hout (22), Jacqueline Van den berge (23), Jan Peeters (24), Guy Vermeren (26), Frida van Osta (27) en op de 29ste plaats Marc De Laet.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio