Welkomstpakketten voor nieuwe inwoners: e-cardlezer maakt er deel van uit

Print
Boom - Eind vorig jaar vierde de gemeente haar 18.000 inwoner. Om nieuwkomers beter en sneller te informeren zijn er nu welkomstpakketten, inclusief e-cardlezer.

 

"Langzaam maar zeker wordt ‘onze familie’ groter. Om onze nieuwe inwoners nog beter en sneller te informeren, is beslist ze voortaan welkomstpakketten mee te geven via de balie van de dienst burgerzaken", zegt schepen Kris Van Hoeck (CD&V).

Het welkomstpakket voor de inwoners, bestaat uit oa. een afvalkalender, stratenplan, de nieuwe infogids, die pas verspreid wordt vanaf februari, een programmabrochure van De Steiger enz. Schepen Linda Lauwers (N-VA) wijst er op dat ook een e-cardlezer in het pakket zit. "Veel documenten en attesten van de lokale of hogere overheid kunnen immers digitaal aangevraagd worden met zo’n kaartlezer. In de toekomst zullen de kaartlezers wellicht ook tegen aankoopprijs verkocht worden aan de snelbalie van het gemeentehuis. Het gemeentebestuur maakt ook actief promotie voor het gebruik van het e-loket op de website", zegt ze. 

Gelet op de ruimtelijke ontwikkelingen die nog op til staan en/of in uitvoering zijn in de gemeente, zal dit bevolkingsaantal nog verder stijgen. "Het is belangrijk dat deze inwoners van bij de start ‘mee’ zijn", luidt het.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio