Sportraadvoorzitter Danny Verschaeren kiest voor CD&V-Boom

Foto: jb

Sportraadvoorzitter Danny Verschaeren kiest voor CD&V-Boom

Print
Boom - CD&V-Boom heeft officieel Danny Verschaeren, al meer dan 14 jaar sportraadvoorzitter in Boom, weten te strikken met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen.

"Uiteraard is het 100% de bedoeling dat ik mee op de lijst van CD&V zal staan bij  de komende gemeenteraadsverkieizngen van oktober 2018. Op welk plaat? Neen, daarover is nog niets beslist", legt hij uit. Danny Verschaeren is vader van 2 kinderen en inmiddels al 14 jaar lang onafgebroken voorzitter van de Boomse Sportraad. Hij is al dertig jaar lid van het bestuur van de sportraad, waarvan ook nog een keer 9 jaar als ondervoorzitter. Hij nam 14-jaar geleden de voorzittersfakkel over van Guido Van Dyck. "Al die tijd heb ik me ingezet voor de promotie en de bevordering van de sport in Boom. Door mijn engagement in de sportraad heb ik veel contacten gelegd met Boomse politici, waaronder ook de CD&V schepenen. Al die tijd heb ik met hen op een bijzonder fijne manier kunnen samenwerken. Net die goede samenwerking is de aanleiding dat ik zelf bij de CD&V-afdeling van Boom terecht ben gekomen", legt hij uit.

Hij wil de komende jaren meewerken met CD&V om de problemen van de Bomenaar op te lossen. "Dat wil ik doen door tussen de Bomenaars te staan en te luisteren naar hun noden en verzuchtingen. Ik wil dat doen te midden van de Bomenaars en niet vanuit een Ivoren toren. Daar wil ik absoluut voor gaan", zegt hij onomwonden. Hij bevestigt dat er de komende maanden niets gaat veranderen. "Mijn mandaat loopt tot eind 2018. Ik zal mijn werk als sportraadvoorzitter net hetzelfde doen als ervoor. Alleen als ik een officieel politiek mandaat vervul is dat niet meer verenigbaar met het ambt van voorzitter van de sportraad", zegt hij. 

CD&V kondigt op haar facebookpagina ook de komst aan van Gyltene Rahimi, een Kosovose die al 26 jaar in België woont en moeder is van twee kinderen. Haar motto: "We krijgen heel veel kansen, maar ieder van ons heeft ook heel wat verantwoordelijkheden! Wat ik absoluut wil voor Boom? De dorpskern nieuw leven inblazen tot een plaats waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en zich veilig voelen. Daar is veel werk aan de 'winkel' maar samen met de Boomse handelaars kunnen we daar een verschil maken," luidt het.

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio