Loods op instorten: straat Noeveren afgesloten

Print
Boom - Een houten spant van een loods achter café Koophandel in Noeveren heeft het begeven. Dit heeft niets met het stormweer te maken. Burgemeester Jeroen Baert laat de straat afsluiten wegens instortingsgevaar. Ook erfgoed werd verwittigd.

Burgemeester Jeroen Baert (N-VA) heeft Erfgoed Vlaanderen laten verwittigen, omdat de loods en het geheel van de gebouwen errond tot het beschermd dorpsgezicht Noeveren behoort. "Er moet een architect ter plaatse komen om te bepalen hoe de stuttingswerken erger kunnen voorkomen. De eigenaar Réne Lauwers moet beslissen of de kosten nog opwegen tegenover eventueel vakkundig afbreken. Onze technische dienst, noch de brandweer kan dit uitvoeren, omwille van de complexiteit en het gevaar op instorten", zegt de burgemeester nadat hij ter plaatse kwam kijken. Hij heeft ook aan Eandis gevraagd om de luchtlijnen weg te nemen die bevestigd zijn aan deze puntgevel. "Die elektriciteistkabels zijn enorm windgevoelig en veroorzaken mee de bewegingen van de puntgevel", zegt de burgemeester. 

Het is dus niet het gure weer van de afgelopen dagen die voor het instorten zorgde. Dat is vorige week blijkbaar al gebeurd ten gevolge van slecht onderhoud, verroting en erosie. De spanten zijn aan elkaar gezekerd door staalkabels, maar dat biedt geen garantie op voldoende stabiliteit. De puntgevel aan de straatkant helt over en wordt nog slechts vastgehouden door deze staalkabels. "In het kader van de openbare veiligheid heb ik alvast besloten om dit stuk straat afgesloten te houden voor alle verkeer.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio