Jong CD&V zet thema 'Veilig schoolbegin' om in actiepunt: Bassinstraat of 'schoolstraat'

Print
Boom - Elk jaar organiseert Jong CD&V een affichecampagne 'veilig schoolbegin'. In dat kader willen ze de Bassinstraat bij het begin en einde van de schooldag autovrij maken.

Hiervoor doen ze een oproep aan de gemeente. "Heel wat fietsers komen dagelijks via de smalle eenrichtingsstraat Bassinstraat naar de schoolpoort van OLVI, zowel de ingang voor de basisschool als voor het middelbaar. Tijdens het begin en einde van de schooluren rijden door dezelfde straat in de tegenovergestelde richting ook heel wat auto’s. Fietsers moeten dus door de smalle straat langs rijdende auto’s en voetgangers hun weg zoeken tot aan de schoolpoort. Hiervoor hebben we een oplossing”, zegt Tom Dewandelaere van Jong CD&V. Het concrete voorstel is om de Bassinstraat aan het begin en einde van de schooluren autovrij te maken.

"Dit betekent dat automobilisten verboden worden om door de straat te rijden van 8u tot 8.30u en van 15.15u tot 16u en op woensdag van 12u tot 12.30u. Op die manier kan de straat door de schoolgaande jeugd veilig gebruikt worden om naar school of naar huis te gaan. Op de hoek van de Bassinstraat kan een Kiss & Ride zone voorzien worden,” legt Kris De Keninck voor Jong CD&V uit.

Dankzij de nieuwe heraangelegde Windstraat en de vernieuwde Pachterslei is er een prima ontsluiting voor het autoverkeer die naar het centrum wil of Boom wil verlaten. Met deze testcase willen ze nadien bekijken of dit mogelijk is aan andere scholen of hoe deze nog veiliger gemaakt kunnen worden.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio