© jb

Kampeerspullen Tomorrowland beginnen aan tweede leven

Vanaf 28 juni kan u bij de Mechelse kringwinkel Ecoso het achtergelaten kampeermateriaal van de vorige editie van Tomorrowland aankopen. Camp2camp van Love Tomorrow gaat hiermee zichtbaar uit de startblokken.

Jan Boey

Love Tomorrow is een inspiratiebron voor duurzaamheid die gegroeid is in de schoot van Tomorrowland. Love Tomorrow ontwikkelde het totaalconcept Camp2Camp in samenwerking met de Kringwinkel Ecoso. De materialen die nu worden verkocht werden vorig jaar na de festiviteiten op de camping DreamVille gerecupereerd en inmiddels ook hygiënisch gereinigd voor hergebruik. Een deel hiervan kan u in de kringwinkel Ecoso, Oude Baan Mechelen vanaf woensdag 28 juni aankopen. Het gaat vooral om slaapzakken, slaapmatjes, luchtbedden, kampeerstoelen en tenten. De shop in shop blijft heel de zomervakantie geopend.

"Zo wordt verspilling van kampeermaterialen tegen gegaan en anderzijds sociale tewerkstelling gegenereerd. Ook dit jaar zal voor beide edities het achtergebleven kampeermateriaal vakkundig worden verzameld op DreamVille", legt Debby Wilmsen voor Tomorrowland uit.

Bij Ecoso zijn op die manier medewerkers een heel jaar lang tewerkgesteld om de kampeermaterialen te sorteren, te repareren, te reinigen en klaar te maken voor hergebruik. De opbrengst van de verhuur of verkoop gaat integraal naar Ecoso en wordt ingezet voor deze tewerkstelling.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners