‘Op de vlucht…’ expo in containers

Foto: jb

‘Op de vlucht…’ expo in containers

Print
Willebroek - Twee containers op de hoek van de Overwinningsstraat en de Vooruitgangsstraat herbergen de expo ‘Op de vlucht…’. Die is vandaag met 'Wereldvluchtelingendag' geopend.

In deze twee containers zijn de verhalen van 25 Willebroekenaren, waaronder zeven vluchtelingen, in beeld gebracht. De expo is 20 juni geopend, deze dag is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereldvluchtelingendag. "De expo ‘Op de vlucht…’ toont dat vluchten iets is van alle tijden en dat het iedereen, ook ons, kan overkomen. De recente geschiedenis heeft dit reeds aangetoond, kijk maar WOII, Chili, Joegoslavië, Rwanda,...‘Op de vlucht…’ brengt een beeld van ‘de vluchteling’ aan de hand van verhalen van vluchtelingen uit Ethiopië, Macedonië, Syrië, Palestina, Afghanistan en Rusland. In tweede orde werd aan enkele Willebroekenaren gevraagd wat ze zouden meenemen als ze plots moeten vluchten", legt Siska Briffa van de Dienst samenleven uit. Burgemeester Eddy Bevers opende de expo officieel en schepen Claudia Ceurstemont gaf uitleg over wat Willebroek structureel doet in het kader van de ontwikkelingssamenwerking.

"Het Fonds Voor Ontwikkelingssamenwerking Hugo Adriaensens vzw zorgt oa. voor de inwoners van Nandasmo (Nicaragua) en dat al meer dan 30 jaar lang. Sinds 2004 is Willebroek ook actief in Kirembe (Burundi). Het gaat om concrete projecten waar elke Willebroeks eeurocent naar de aankoop van materialen gaat", legt ze uit.

 Eén van de verhalen van een vluchteling wordt verder uitgelicht en vertelt in het Fort van Breendonk, waar de expo vanaf 7 juli is te bekijken. Vanavond is er een lezing ‘Ontwikkelingshulp begint ter plekke’ door Lydia Maximus in naam van het Fonds Voor Ontwikkelingssamenwerking Hugo Adriaensens vzw in Mozaïek. De expo ‘Op de vlucht…’ is op 23 en 24 juni te bekijken met de Kanaalfeesten. Op 24 juni vanaf 14u is er ter hoogte van deze expo een diversiteitsplein in het kader van de ‘Dag van de Dialoog’, enz. Voor scholen en verenigingen zijn er begeleide bezoeken en workshops. Tel. 03-866.91.25 of samenleven@willebroek.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio