© jb

© jb

1 / 2

Borden nieuw signalisatieplan wijzen in verkeerde richting

Na het signalisatieplan voor auto's/vrachtwagens is er nu ook eentje voor de zwakke weggebruikers. Inmiddels werden al wat schoonheidsfoutjes ontdekt.

Jan Boey

Enkele weken na de nieuwe signalisatie voor het gemotoriseerd verkeer, is die voor het fietsen en wandelen in Boom ook klaar. Ook de bijzonderheden - waaronder 'Noeveren', waar heel wat van het steenbakkersverleden te bekijken is - krijgen een aparte bewegwijzering. Met dat laatste is het misgelopen voor twee borden in de buurt van het industrieterrein Scherpenhoek. De pijl wijst immers naar de verkeerde kant.

Verantwoordelijk schepen Dany Bosteels (Open Vld) zegt dat de lijst met schoonheidsfoutjes rond is en dat eerstdaags de foutieve borden worden vervangen. Dat er geen aparte aanduiding staat voor het industrieterrein Scherpenhoek, zoals een onderaannemer daar opmerkte, heeft te maken met de Vlaamse wetgeving hierover. "Dat stukje van het industrieterrein zit mee onder de aanduiding Krekelenberg, er vlak naast gelegen", zegt schepen Bosteels.

De voetgangers- en fietserssignalisatie in gemeente Boom bestaat voor het merendeel uit oriëntatiepalen met meerdere wegwijzers, zowel voor voetgangers als voor fietsers. De voetgangers krijgen signalisatie voor hun wandelafstand uitgedrukt in aantal minuten en voor de fietsers staat het aantal kilometer vermeld. De wegwijzers zijn geordend volgens afstand: de dichtste bestemming bevindt zich bovenaan, de verste onderaan.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio