Open VLD start gemeenteraadsverkiezingen 2018: Maura Melis lijsttrekker

Print
Willebroek - De (onbekende) Maura Melis wordt lijsttrekker voor Open VLD in Willebroek met de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Hiermee is de eerste lijsttrekker in de kanaalgemeente officieel bekend.

Maura Melis is door de Open VLD unaniem tot lijsttrekker aangesteld. Vandaag nog niet zo bekend, maar daar wil ze snel, als eerste vrouwelijke lijsttrekker in Willebroek, verandering in brengen. Burgemeester Bart Somers en Koen Anciaux (regiovoorzitter Open VLD) kwamen dit samen met Jorn Audiens, voorzitter Open VLD zondag in Willebroek bevestigen. "Mauro Melis (43) is altijd het liberale gedachtengoed trouw gebleven", luidt het.

Ze is zelf ondernemer en sinds een tiental jaar Willebroekse. “Samen met uittredend schepen Frank Vanwelkenhuysen als lijstduwer en samen met Jan Bourgonie (tweede plaats) zie ik deze uitdaging helemaal zitten. Ik trek samen met Jan de volgende maanden op pad om ons zelf voor te stellen maar vooral een luisterend oor te zijn voor wat er leeft bij de Willebroekenaar. Ik doe nu al een oproep aan iedereen, zonder onderscheid, om onze rangen te vervoegen of ideeën aan te reiken”, zegt ze. 

Mechels burgemeester Bart Somers gaf aan dat de partij in Willebroek een kleine partij is met één verkozene en dus veel groeipotentieel heeft. Huidig zetelend schepen Frank Vanwelkenhuysen gaf eerder al te kennen dat hij zijn drukke bedrijfsbezigheden niet langer, na deze legislatuur, wil combineren met de dagelijkse beslommeringen van de politiek.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio