17e gezinsfietstocht 'Willebroek fietst'

Print
Willebroek - De bekende Gezinsfietstocht van Hivro is op zondag 4 juni aan de 17de editie toe. Hoofdvertrekplaats is Willebroek maar vertrekken in Puurs, Tisselt, Blaasveld en Londerzeel is ook mogelijk.

"Wij fietsen ons gezond voor het goede doel, de opbrengst van de 17de gezinsfietstocht gaat naar het vernieuwde verkeerspark van Hivro (Huis inzake verkeer en ruimtelijke ordening). Er werd fors geïnvesteerd in allerlei nieuwe verkeersattributen voor het behendigheidsparcours", zegt Freddy Verhaegen voor Hivro. Met het verkeerspark oefenen de leerlingen van de lagere scholen verkeerssituaties en hun fietsbehendigheid. Hivro doet via haar website een oproep naar extra vrijwilligers voor het verkeerspark.

Nieuw is dat Hivro voor de organisatie van haar gezinsfietstocht kiest voor een samenwerking met de Willebroekse Gezinsbond en de gemeente. De centrale vertrekplaats is het A.Van Landeghemplein (Willebroek) verder ook Puurs (Hof Van Coolhem), Coolhemstraat 64, Tisselt (Meubelen Van Den Bergh) Brielen 5, Blaasveld (St-Jorisschool) Mechelsesteenweg 226 of Londerzeel (Fitality) Blauwenhoek 78. U kan kiezen uit 50 km of de kortere versie van 25 km. De kidstour betreft 8km: enkel te vertrekken in Willebroek, Tisselt en Blaasveld, ook toegangelijk voor rolstoel of scootmobiel. Starten van 9u tot 15u, de aankomstplaatsen sluiten om 18u. Deelnemen kost 5 euro en leden van Hivro en de Gezinsbond betalen net als -12jarigen 4 euro. Kids op kinderzitjes, fietsen gratis mee. Er zijn voor elke deelnemer leuke prijzen. De gemeente geeft 1500 euro voor de Willebroekse school die met procentueel het hoogts aantal kinderen deelneemt, te besteden aan verkeersveiligheid in en rond hun school. Onderweg is er ook randanimatie zoals een demonstratie van een valkenier, springkastelen, een gratis kom aspergesoep (Hof van Coolhem), een optreden Jan Van De Ven enz.

http://www.hivro.be of http://www.gezinsfietstocht.be

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio