© jb

Buurtwinkel Deli Sonja overvallen: Vuurwapen tegen hoofd van klant

Woensdagnamiddag om 17.10u is buurtwinkel Deli Sonja in de Kerselaarlaan overvallen. De overvaller was gemaskerd en bedreigde het personeel en een klant met een revolver.

Jan Boey

Een gemaskerde overvaller zorgde voor opschudding in de anders zo rustige Kerselaarlaan. Doelwit was buurtwinkel Deli Sonja. Eigenaar Inneke De Wilde doet haar verhaal. “Mijn zus Jolien was een klant, die tevens de bovenbuur is, aan het bedienen toen plots een gemaskerde jongeman binnenstormde. Hij bedreigde mijn zus die mij onmiddellijk riep. Vervolgens richtte hij zijn vuurwapen op mij en eiste de inhoud van de kassa. Om zijn vraag wat kracht bij te zetten, duwde hij de loop van het vuurwapen tegen het hoofd van onze klant. Ik moest de inhoud van de kassa in een zakje doen”, vertelt Inneke De Wilde.

Gelukkig betalen er heel wat klanten met bancontact, zodat de inhoud van de kassa ‘maar’ 500 euro bedroeg. “Uiteraard is dat veel geld en het voornaamste is dat er uiteindelijk geen gewonden zijn gevallen. We zijn er met heel veel schrik vanaf gekomen”, legt Inneke De Wilde uit. Even later arriveerde de politie van de Zone Rupel. Ook de recherche kwam ter plaatse voor sporenonderzoek.

De overvaller was van allochtone afkomst, tussen de 20 en 30 jaar oud en eerder klein van gestalte. Hij droeg een sweater met de kap over het hoofd en een sjaal voor de mond.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio