Groen wil aankoop Aldi-site tussen Kapelstraat en De Schorre

Foto: jb

Groen wil aankoop Aldi-site tussen Kapelstraat en De Schorre

Print
Boom - Het huidige perceel waar nu tijdelijk de Aldi is ondergebracht aan de Kapelstraat, wil Groen Boom omgevormd zien tot groene long die dienst doet als gemeenschapszone.

Het gebied dat Groen bedoeld is sinds enkele maanden in gebruik door Aldi als alternatief voor hun vestiging aan de Kerkhofstraat. Daar zijn volop verbouwingen bezig die tegen eind augustus moeten zijn afgerond, waarna de tijdelijke Aldi aan de Kapelstraat verdwijnt. Groen zegt dat deze site verschillende voordelen en mogelijkheden biedt om gemeenschapsvoorzieningen te ontwikkelen van picknickruimte tot speelbos of een overdekte ontspanningsruimte, een fitpark voor senioren tot mogelijk wat jeugdaccommodatie. "We pleiten ervoor de bevolking en zeker de wijk Hoek erbij te betrekken zodat de invulling van deze gemeenschapsgrond een groot draagvlak heeft", zegt Sven Cools (gemeenteraadslid Groen). Voor Groen is het ook een opportuniteit om de groengebieden aan de Rupel en De Schorre zo met elkaar te verbinden. "Bovendien functioneren kleine en grotere groenkernen als longtakken voor de verwerking van de schadelijke invloeden van het alsmaar toenemende wegverkeer", weet Sven Cools. 

Geen communicatie

Burgemeester Jeroen Baert (N-VA) vindt het spijtig dat Groen dit lanceert zonder er vooraf over te praten. "Bij mijn weten staat het pand niet te koop. Als de eigenaar dit hoort zal hij zich alvast in de handen wrijven over de verkoopsprijs", zegt hij. "Ik ken de plannen niet tot in detail daar, maar ik herhaal het staat niet te koop en volgens mij zijn er daar twee eigenaars. Anderzijds wil ik er nog aan toevoegen dat het gebied zeker niet ingekleurd staat als groengebied en er zich in het verleden steeds industriële activiteiten hebben afgespeeld. Alleen al de procedure voor een bestemmingswijziging, als het al kan onderbouwd worden, is een administratieve weg van jaren. Doen alsof de gemeente dit even kan kopen en 'klaar is Kees' is dus niet erg realistisch. Bovendien hebben we geen benul van de prijs en is er ook nog zoiets als een begroting, waarin dit dan moet ingepast worden", zegt hij.

 

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio