'Trotinette' nieuwe kinderopvang voor 18 kindjes

Foto: jb

'Trotinette' nieuwe kinderopvang voor 18 kindjes

Print
Willebroek - Sarah Borms (36) en haar schoonzus Inge Van Steen (46) openen samen hun privé-kinderopvang 'Trotinette' in de Dr. Persoonslaan 25 in de schaduw van de Vredesbrug. Er is plaats voor 18 kindjes, goedgekeurd door Kind & Gezin.

De schoonzussen maken hiermee een droom waar. "Ik heb 25 jaar les gegeven in het basisonderdwijs, eerst in Vilvoorde, later in de Tovertuin in Willebroek. Ik ben altijd met kinderen bezig geweest en heb nu loopbaanonderbreking genomen om dit project waar ik al zo lang van droomde mogelijk te maken", legt Inge Van Steen uit. Sarah Borms zit al langer in het wereldje. "Ik was al onthaalmoeder. Toen ik er met mijn schoonzus over praatte kwam er altijd een minpuntje naar voor. Je staat er thuis alleen voor en je hebt zelf op dat ogenblik weinig (volwassen) sociale kontakten. Met deze stap komt daar verandering in", legt ze uit. 

Zeer belangrijke troef vindt het duo is ook dat de opvang in principe altijd verzekerd is. Naast hun aanwezigheid kunnen ze bij eventuele afwezigheid, om welke reden ook, steeds beroep op twee back-up moeders, of achterwacht, wat voor alle partijen een geruststelling is. In oktober 2015 trokken beide dames naar hun boekhouder met een bussinesplan. "Er is in het Willebroekse nog steeds een grote vraag naar kinderopvang, ondanks de vele onthaalmoeders, gemeentelijke en andere privé-initiatieven", zeggen ze. 'Trotinette' dat geschreven met één 't' afwijkt van de originele schrijfwijze of Franse 'Trottinette' is dan weer een bewuste keuze. 

Er wordt gewerkt met een (halve)dagprijs en niet volgens inkomenstarief. De dagprijs of plus 5 uur kost 27 euro, tot 5 uur is het 17 euro, inbegrepen een 10 en 4-uurtje en een middagmaal. Sinds dinsdag 18 april zijn ze officieel open. Op zaterdag 29 april houdt Trotinette een opendeur/kijkdag van 11u tot 15u, zodat u met eigen ogen kan kennis maken met dit nieuwste initiatief in ukjesland.

http://www.trotinette-willebroek.be

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio