KRAS legt lokale politici het vuur aan de schenen: jongeren discussiëren in gemeentehuis

Print
Boom - De raadzaal van het gemeentehuis is donderdag ingenomen door een veertigtal Boomse jongeren die tijdens hun slotzitting 'KRAS' de lokale politici het vuur aan de schenen legden.

Deze machtsovername door de jongeren komt er niet zomaar. Sinds september komen deze jongeren van het Atheneum en het Onze-Lieve-Vrouw Instituut regelmatig samen om te debatteren over ‘bezit’ in het kader van het project KRAS, een uniek jongerenparticipatieproject in Vlaanderen en Brussel. Door inleving en debat in drie rollenspelen kregen de jongeren inzicht in het complexe thema 'bezit' over de deeleconomie, de ongelijkheid in de wereld,enz. KRAS is dan ook een scherp en snedig discussie- en rollenspel voor 16+. Het is de opvolger van het Scholierenparlement en biedt jongeren de kans om hun onversneden mening en krasse uitspraken binnen een flexibele werkwijze op de wereld los te laten. In Boom wordt het ondersteund door de dienst Noord-Zuid en de Jeugddienst.

Inmiddels hadden de jongeren met behulp van een aantal experts hun ‘parlementaire’ vragen opgesteld. Het lokale slotdebat duurde donderdagavond zo'n twee uur. Het lokale debat is de opwarmer om met jongeren uit heel Vlaanderen en Brussel op 5 mei in Brussel de politici te gaan adviseren over hoe ze 'bezit' op de politieke agenda willen zien staan.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio