Petitie met 1300 handtekeningen voor behouden MFL in Boom afgegeven

Print
Boom - De eerder opgestartte online-petitie via Facebook en de papieren versie in handelszaken om Music For Life in Boom te houden , is aan burgemeester Jeroen Baert (N-VA) afgegeven.

Onmiddellijk na het beëindigen van de laatste editie van Music For Life in de Schorre op 24 december 2016 gingen er al stemmen op die het heel spijtig vonden dat Music For Life (MFL) uit De Schorre zou verdwijnen.

Een van hen is Guy Apers die elke dag van de laatste Warmste Week in De Schorre aanwezig was. "Doorslag om te proberen MFL in Boom te houden, was een gesprek dat ik had met iemand uit de buurt van Hasselt die me wist te vertellen dat Boom echt een top-locatie was en die me zei het heel spijtig te vinden dat het er zou verdwijnen. Die man zette me aan het denken om een middel te vinden waarmee we druk konden uitoefenen", zegt Guy Apers.

Die 'druk' bestond er in door begin januari een petitie op te starten. "Mijn vrouw heeft ze opgesteld, afgedrukt en we hebben ze in enkele handelszaken in het Boomse tot Reet toe gelegd. Die hebben tesamen zo'n 1050 handtekeningen opgeleverd. Voeg daarbij de parallele door Nourdine Elkouakibi opstartte online-versie en we hebben gezamenlijk zo'n 1300 handtekeningen", legt Guy Apers uit.

Een beperkte delegatie, onder leiding van Guy Apers, heeft de petitie afgegeven aan burgemeester Jeroen Baert (N-VA) op het gemeentehuis."MFL was voor Boom steeds een welgekomen gast. Ze mogen zeker terugkeren. Alles is bespreekbaar binnen de evenementendagen, maar de eindverantwoordelijkheid ligt daar bij De Schorre zelf", zei hij. De burgemeester zou de petitie verder behartigen en aan StuBru bezorgen.

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio