Bar Tabac voor een dag O'Gary's: Ierse feestdag St.-Patrick's Day voor 't eerst gevierd in Boom

Foto: jb

Bar Tabac voor een dag O'Gary's: Ierse feestdag St.-Patrick's Day voor 't eerst gevierd in Boom

Print
Boom - Voor het eerst in de Boomse geschiedenis wordt St.-Patrick's Day gevierd, de nationale feestdag van de Ieren. Bar Tabac wordt door de vzw De Kaaimannen verbouwd tot Ierse feest-pub.

"Een keer per jaar - op 17 maart - doet bijna heel de wereld of ze Iers zijn. Na een paar 'pints' voelt het zeker zo. Die ambiance van de typische Ierse pubs willen we naar Boom halen", zegt Peter De Ridder van de vzw Kaaimannen. St.-Patrick's Day is de nationale feestdag van Ierland. Overal in Ierland en ver daar buiten wordt dit uitbundig gevierd. Groen is de kleur die met deze feestdag wordt geassocieerd.

In veel landen is er een jaarlijks groeiende groep mensen die St. Patrick's Day vieren; dus niet alleen Ieren of mensen met Ierse voorvaderen. Er is ook een groep zonder Ierse wortels, die zichzelf 'Irish for the day' verklaren. Zo ook deze keer de vzw De Kaaimannen. "In samenwerking met Gary Brems van Bar Tabac organiseren de Kaaimannen, bekend van Theater aan Twater, op vrijdag 17 maart een nieuw evenementje: St.-Patrick's Day in Boom", legt Peter De Ridder voor de Kaaimannen uit. Voor de gelegenheid wordt Bar Tabac voor een avond omgebouwd tot O'Gary's. Deze eerste editie belooft een avond vol ambiance te worden met live music vanaf 21.30u en dj's vanaf 19u, veel klavertjes-drie, groen en natuurlijk Guinness van het vat, getapt volgens de oude gebruiken en Jameson whisky ontbreekt evenmin.

 

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio