Vierde carnavalstoet met 37 deelnemers en (kinder)carnavalbal

Print
Boom - Boom viert dit weekend carnaval met een kindercarnavalbal, een carnavalbal voor volwassenen en een stoet met liefst 37 deelnemers die doorheen de centrumstraten trekt.

Zaterdag 4 maart en zondag 5 maart staan in de steenbakkersgemeente volledig in het teken van carnaval. De Boomse carnavalvereniging 'De Orde van de Onnefretters' hebben weerom hard gewerkt om het carnavalesk programma klaar te stomen. Op zaterdag 4 maart heeft de tweede editie van het kindercarnavalbal plaats dat om 14.11u start en zijn einde kent om 17.11u. Ter plekke worden de kinderprins en kinderprinses gekozen die de dag nadien, na het reuzenkoppel Robert en Ils, de stoet aanvoeren. In datzelfde Feestpaleis heeft eveneens zaterdag het vierde carnavalbal plaats met start om 20.11u en gaat de leutetent dicht om 02.11u stipt. 

Op zondag 5 maart heeft inmiddels al de vierde carnavalstoet plaats, sinds 'De Orde van de Onnefretters' het carnavalsleven in Boom terug op de kaart hebben gezet. Voorzitter van 'De Orde van de Onnefretters', Viviane Schumacher, kondigt aan dat er inmiddels 37 deelnemers aan de stoet meedoen, waaronder liefst 25 carnavalverenigingen en twee van Boom. 

De stoet wordt gevormd in de Kerkhofstraat met vertrek ter hoogte van café Biljart. Vervolgens gaat het richting Varkensmarkt, Tuyaertsstraat, Antwerpsestraat, Frans De Schutterlaan, Henri Spillemaeckersstraat, Grote Markt, Groene Hofstraat, Leopoldstraat, om te eindigen in de Antwerpsestraat ter hoogte van Café Lipstick. "We ontbinden de stoet dus niet aan het gemeentehuis. Ter hoogte van café Lipstick komt een overdekte tribune voor de genodigden", zegt voorzitter Viviane Schumacher.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio