Gemeente koopt Kerkstraat 53: extra parkeerplaatsen en mogelijke doorsteek naar Frans De Schutterlaan

Foto: jb

Gemeente koopt Kerkstraat 53: extra parkeerplaatsen en mogelijke doorsteek naar Frans De Schutterlaan

Print
Boom - De gemeenteraad heeft beslist het eigendom Kerkstraat 53 aan te kopen. Het betreft een parking en voormalig chirogebouw. De aankoop kost 180.000 euro.

Grond en gebouw is eigendom van het Dekenaat Rupel-Nete Regio Boom. "We kaderen deze aankoop in de Kerkstraat in de herwaarderingsplannen van het centrum van Boom in het algemeen en van de Kerkstraat in het bijzonder, aangezien dit de mogelijkheid biedt om extra parkeerplaatsen te creëren en indien mogelijk ook een doorsteek richting Frans De Schutterlaan", legt burgemeester Jeroen Baert (N-VA) uit. 

Oorspronkelijk was deze eigendom geschat op 225.000 euro inclusief de afbraakwerken. IGEAN dienstverlening stelde een schattingsverslag op voor 180.000 euro. "Een prijsdaling van 45.000 euro en bovendien hebben we een aannemer die het voor goed 9.000 euro wil afbreken", zei schepen Francis Sanchez (N-VA), bevoegd voor openbare werken. Half april start de gemeente trouwens met de volledige heraanleg van de Kerstraat van Antwerpsestraat tot Markt. Bij de stemming over de aankoop Kerkstraat 53, ging de meerderheid van N-VA, CD&V en Open VLD net als het Vlaams Belang akkoord met de aankoop. Groen onthield zich en Boom één ging niet akkoord.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio