W&Z verhuist van Willebroek naar Hasselt: nieuwe structuur heet vanaf 2018 'De Vlaamse Waterweg'

Waterwegen en Zeekanaal W&Z verhuist met haar administratieve hoofdzetel tegen 1 jauari 2018 van Willebroek naar Hasselt. Er zijn geen gevolgen voor de tewerkstelling.

Jan Boey

Het was oppositielid en sp.a-fractieleider Marc De Laet die op de gemeenteraad tekst en uitleg vroeg rond de geruchten van het verdwijnen van de hoofdzetel Waterwegen en Zeekanaal (W&Z) uit Willebroek. Burgemeester Eddy Bevers (N-VA) kon volmondig bevestigen. "Er is informeel overleg geweest in september vorig jaar met minister Ben Wuyts. Dat heeft niet volstaan om de administratieve hoofdzetel in Willebroek te houden. Ik heb van de minister de mededeling gekregen dat een en ander geen impact zou hebben op de werkgelegenheid van de huidige operationele werking in Willebroek", zegt burgemeester Eddy Bevers. Hij zegt alles in het werk te stellen om er bij de minister op aan te dringen dat zeker de andere diensten, zoals bijvoorbeeld de technische diensten van W&Z, zeker in Willebroek kunnen blijven. Op dit ogenblik werken er in Willebroek zo'n 200 personeelsleden.

Concreet verandert dit jaar de NV De Scheepvaart met hoofdzetel in Hasselt in de nieuwe definitieve naam 'De Vaamse Waterweg NV'. Nadien zal in deze structuur W&Z opgaan. De nieuwe structuur gaat definitief van start op 1 januari 2018. Bedoeling is dat zo de dienstverlening in heel Vlaanderen dezelfde is.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio