Phantoms Boom basket in nieuwe sporthal

Print
Boom - Phantoms Boom Basket heeft zaterdag officieel de nieuwe sporthal in De Schorre in gebruik genomen met de eerste competitiewedstrijden in allerlei reeksen. Deze 2.500m² grote sporthal is een co-productie met Hockeyclub Braxgata, judoschool Fudji Yama, provincie en gemeente.

Huidig voorzitter Phantoms Rupel Basket Sven Van Assche, zette in mei 2015 de definitieve stap naar een onafhankelijke Boomse basketbalclub, na de afscheuring van Kangoeroes (Boom) Willebroek. "Velen zeggen nu dat we dit sneller hadden moeten doen. Feit is dat we op schema zitten met na een jaar liefst 23 jeugdploegen. "De ambitie is dat we volgend basketbalseizoen mikken op 33 jeugdploegen wat meteen onze maximumcapaciteit laat bereiken voor deze sporthal, uitgerekend op 350 spelende leden", zegt hij. Ooit was zijn vader Stan (77) voorzitter van de voorloper van deze club toen er nog buiten op plaveien werd gespeeld. "Mijn zoon steekt er veel tijd in en alles is o zo geëvolueerd", zegt hij.

Marc Koreman (76) is een van de oudste basketters van deze club die bovendien in deze nieuwe structuur nog actief is als coördinator. Hij traint ook nog de allerjongste baskettertjes de -8 jarigen. De basketsters Gaëlle Hertmans, Anouk Van den Stock en Charlotte Verwimp (Dames 1 Phantoms) zijn alle drie van Boom en moeten even later voor 't eerst sportief aan de bak in de nieuwe accommodaties. "Het ziet er best indrukwekkend uit deze nieuwe sporthal. Het is wel een andere sfeer en een andere beleving. Zo spelen we hier verschillende wedstrijden naast elkaar. We komen van een zeer sfeervolle zaal en we hopen dat hier ook terug te vinden", zeggen ze. Verder zijn ze het er roerend over eens dat ze professioneel stappen vooruit hebben gezet. "Binnekort hebben we hier onze eigen kiné-zaal en fitnessruimte", klinkt het.

Lees het hele verhaal maandag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio