© jb

© jb

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Theater aan Twater wordt betalend en gaat over twee dagen

De editie 2017 van Theater aan Twater wordt betalend. In ruil krijgen de maximaal 5000 betalende toeschouwers per dag meer straattheater en meer beleving.

Jan Boey

Er is een orkaan door de organisatie van de vzw De Kaaimannen getrokken. Er werd een volledig nieuw concept uitgedacht dat zich voortaan over twee dagen, in 2017 op zaterdag 17 (van 14u tot 24u) en zondag 18 juni van 14u tot 21u, afspeelt. Het nieuwe model wordt voor de volgende drie edities gehanteerd en is mogelijk gemaakt door een structurele verbintenis met sponsoring van vier grote partners voor drie jaar. "De toegang bedraagt 4 euro per dag, waarvoor de bezoeker twee dagen een zo goed als ander programma krijgt te zien. Omdat ons straattheater een familiaal gebeuren is, laten we al wie jonger is dan 16 jaar nog gratis binnen", legt Peter De Ridder uit. De vier sponsors zijn de gemeente, de supermarktketen Alvo (Boom, Niel en Rumst), Tomorrowland en Atlas Copco Rental, die zich in juni definitief in Boom vestigen. Opmerkelijk is ook dat de wegen van Theater aan Twater en Ubuntu scheiden.

Zeker is dat de afsluiter op zaterdagavond de absolute wereldtopper Grupo Puja met hun act K@osmos is. Nieuw is ook dat er letterlijk een link komt met Klein-Willebroek, dus met acts aan de andere zijde van de Rupel. De ticketverkoop is reeds online mogelijk. Vanaf 1 februari zijn tickets ook te koop in de Alvo-vestigingen. Theater aan Twater start volgend jaar ook met een sociaal luik: Circus Kummelé, speciaal voor maatschappelijk kwetsbare kinderen. http://www.kaaimannen.be

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio