© ivarem

Willebroek keurt begroting Ivarem 2017 af

Willebroek en Lier keurden op de algemene vergadering van de intercommunale Ivarem de begroting 2017 niet goed. De meerkost voor containerparken en het ontbreken van loyaliteit en uniformiteit zitten hen dwars.

Jan Boey

Eerder al werd op de gemeenteraad van Willebroek unaniem kritiek geuit op de begroting van Ivarem. Burgemeester Eddy Bevers vindt dat er te weinig rekening wordt gehouden met de grieven van de gemeenten. Zo vindt hij het niet kunnen dat ze alle moeite doen om sluikstorten te voorkomen, en anderzijds voor het inleveren van een matras 40 euro wordt gevraagd.

"De conclusie is dat de containerparken te hoogdrempelig zijn voor onze inwoners, zowel de prijszetting, dienstverlening als klantvriendelijkheid. Het blijft moeilijk te begrijpen voor burgers dat ze op het containerpark met hun aangeboden afval soms terug naar huis gestuurd worden, met de boodschap het thuis in de vuilbak te stoppen. U mag een keer raden waar dit dan terecht komt … Juist, op het openbaar domein, in de bermen en grachten. Dat is bijna uitlokken dat mensen gaan sluikstorten", legt hij uit.

Er wordt ook gewezen op het ontbreken van een beloningsstrategie voor burgers die de inspanning doen om naar het containerpark te komen. Dit en ook de ingeschreven meerkost voor containerparken die de gemeenten moeten gaan ophoesten zit politiek Willebroek dwars.

Lees het hele verhaal maandag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio