© jb

Derde Kerstboom-versier-actie succes

Zaterdag waren honderden Bomenaars op de been om hun kerstboom in hun (deel)wijk het mooist te versieren. Een wijk koppelde er ook nog een Music For Life actie aan.

Jan Boey

Na het succes twee jaar op rij organiseert de gemeente opnieuw de uitdaging met de wijken om een kersboom te versieren. Afgelopen zaterdag werden ze gekeurd door het schepencollege. Pas maandagavond beslist het schepencollege welke wijk en welke kerstboom de editie 2016 van 'versier uw wijk-kerstboom' heeft gewonnen. De winnaar gaat aan de haal met een premie van 250 euro, waarmee dat stukje wijk een nieuwjaarsreceptie kan organiseren. Voor de tweede en de derde is er respectievelijk nog 150 en 75 euro weggelegd.

Wie vooraf de plannen ontvouwt krijgt ook al 50 euro voor de aankoop van materiaal. Het is vooral de bedoeling dat vooraf er al geknutseld wordt. Zo hebben de kinderen van het wijkdeel Oude Reetsebaan en Meiklokstraat vooraf al tientallen meters slingers gemaakt. In hun Boom prijkten naast zelfgemaakte kerstballen en sterren ook muziekinstrumenten. Zaterdagmiddag verkochten kinderen de zelfgehaakte sterren in de wijk. Het leverde 63 euro op, dat bedrag schenken ze aan de Boomse Music For Life actie 'De Steenschuit'.

MEER OVER

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio