© jb

Accordeonisten SEDOP met 25ste kerstconcert op 18 december

De Culturele Accordeonvereniging S.E.D.O.P. brengt in de kerk Sint-Jan-de-Doper in Tisselt haar 25ste kerstconcert op zondag 18 december.

Jan Boey

De Culturele Accordeonvereniging S.E.D.O.P. werd in 1971 boven de doopvont gehouden door de vermaarde accordeonvirtuoos Jozef Drutti. "SEDOP is een samenvoeging van de beginletters van de namen van de oprichters en van het clublokaal. Zo komt de ‘S’ van accordionist Schnabel, de ‘E’ van drummer Exteens, de ‘D’ van dirigent Drutti en de 'O' en 'P' komen van Okie Poka, de naam van toemalige sponsor", legt spelend lid Agnes Geeraerts van deze accordeonvereniging uit.

Het 25ste kerstconcert heeft plaats op zondag 18 december om 19 uur in de kerk St. Jan-de-Doper in Tisselt. Het gastoptreden wordt verzorgd door vocalist Paul Nagels. De hoofdrol blijft weggelegd voor de accordeonisten onder leiding van dirigent August Vingerhoets. In 2017 bestaat de accordeonvereniging 45 jaar. Het bestuur van SEDOP met als voorzitter Maurits Praet, nodigt iedereen uit om het concert bij te wonen. Napraten gebeurt in café Penneke Dop. Kaarten in voorverkoop 8 euro, de dag zelf aan 10 euro te verkrijgen op tel. 0472-51.55.05 of 03-886.01.54.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio