© jb

Britt (9) en Senne (11) ontwerpen kerstkaarten voor Kom op Tegen Kanker

Britt (9) en Senne (11) Devarrewaere hebben kerstkaarten ontworpen en professioneel laten drukken en verkopen deze pakketjes kerstkaarten voor kom op tegen kanker.

Jan Boey

Het was vooral Senne die erg was aangegrepen door het overlijden van een vriendin aan kanker, van zijn mama Ingrid Van Pestel. De afgelopen grote vakantie sprak Senne zijn mama aan met de vraag wat ze zouden kunnen doen om geld in het laatje te brengen voor kom op tegen kanker. Er werd afgesproken om kerstkaarten te verkopen waarvoor de kinderen zelf een ontwerp zouden tekenen.

Britt koos voor een basketbal in winterse kerstsfeer en Senne tekende de brug van Willebroek (vredesbrug) waartussen een rendier staat afgebeeld. Die ontwerpen werden inmiddels afgedrukt. "We verkopen deze pakketjes van tien kaartjes met enveloppen, vijf van de ontwerptekening van Britt en vijf van mijn ontwerp voor tien euro", legt Senne uit. Zondagmorgen 4 december vanaf 10u staan ze aan de AD Delhaize aan de Mechelsesteenweg om deze kerstkaarten in Blaasveld te verkopen. Uiteindelijk dient de opbrengst voor de 5.000 euro inschrijvingsgeld om de papa van Britt en Senne en zijn ploegmaten te laten deelnemen aan de 1.000 kilometer fietsen van Kom op tegen kanker, volgend jaar en dat via hun team de 'Victory Riders'.

Ze verkopen ook nog hun kerstkaarten op de kerstmarkten van Willebroek, Hingene en Liezele. Begin 2017 volgen nog andere activiteiten waaronder een eetdag (11 maart) in het volkshuis van Blaasveld en een kwis (24 februari) in het volkshuis van Willebroek.. Alles is te volgen via de facebookpagina van de 'Victory Riders'.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio