© jb

Opnieuw kerstbomen versieren in wijken: winnaar krijgt 250 euro

Na het succes twee jaar op rij organiseert de gemeente opnieuw de uitdaging met de wijken om een kersboom te versieren. Zaterdag 10 december worden ze gekeurd door het schepencollege.

Jan Boey

Het kerstbomenproject houdt in dat de gemeentelijke technische dienst op een vijtiental plaatsen in de gemeente mooie kerstbomen plaatst. Vanaf dan hangt het af van de samenwerking in de wijk hoe goed en hoe kwaad ze hun exemplaar versierd krijgen. Voor elk van de initiatiefnemers stelt de gemeente 50 euro ter beschikking. De winnaar krijgt een nieuwjaarsrecptie ter waarde van 250 euro als geschenk, de tweede heeft 150 euro en de derde krijgt nog 75 euro om nadien wat met te organiseren.

Inmiddels hebben alle wijken op 'De Schomme' na zich al gemeld bij de preventiedienst. De kerstboom die ervoor aan de Varkensmarkt stond wordt verplaatst naar de buurt Heypleck. Op zaterdag 10 december moeten de kerstbomen 's morgen worden aangekleed en er mag geen verlichting gebruikt worden. Vanaf 15u komt de jury langs om de verschillende bomen te keuren. De volgende locaties zijn uitgekozen: centrum: kruispunt Hoek met Pachterslei en Bassinstraat, Gasstraat/Hospitaalstraat, wijk KaDrie in de Kunstlaan en Boomkewies Antwerpsestraat, wijk Noeveren t.h.v. café Noeveren en Noeveren aan prieeltje en Diepestraat, in Boom-Noord de hoek Meiklokstraat/Oude Reetsebaan, Conscienceplein en Jozef Wautersplein. In wijk Hoek/Bosstraat aan de Pastorijstraat en misschien ook nog aan Wyckmansveld en Gamsterstraat.

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio