Boom één en meerderheid lijnrecht financieel tegen elkaar

Print
Boom - Boom één wijst het huidige (financieel) beleid kordaat af. De meerderheid van N-VA, CD&V en Open VLD wijzen dan weer de inbreng van de oppositie Boom één af en zegt haar eigen financiële koers te blijven varen.

"We hebben van in het begin van de legislatuur ons tot doel gesteld de torenhoge schuld die rust op elke Bomenaar af te bouwen. We hebben van in het begin ook gezegd dat we die lijn volgen, want eens die schulden zijn afgebouwd of voor een groot stuk, opent dit des te meer perspectieven om te investeren", legt schepen van financiën Linda Lauwers (N-VA) uit. 

De bitsige pleidooien speelden zich af in de rand van de voorgestelde begrotingswijziging door de meerderheid. Boom één eist de onmiddellijke afschaffing van de extra Boomse belasting, want zo zegt Anita Ceulemans, daar is meer dan voldoende ruimte voor. In de volksmond gaat het om de zogenaamde ziekenhuisbelasting, twee legislaturen geleden in het leven geroepen om de put te delgen die ontstaan was na het failliet van het ziekenhuis. Nadien is de belasting officieel omgevormd tot milieubelasting. "Zoals we bij de verkiezingen hebben voorgehouden gingen we deze 'ziekenhuisbelasting' systematisch afbouwen om ze op het einde van de legislatuur helemaal te laten verdwijnen. Wij houden woord en volgen deze koers verder", luidt het bij de meerderheid van N-VA, CD&V en Open VLD. Anita Ceulemans Boom één zegt dat het huidige bestuur een 'factuurbestuur' is die niets teruggeeft aan de bevolking.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio