Boom verwerft na Albatros het peterschap over Afdeling Operaties Zeebrugge

Print
Boom - Boom zag zijn peterschap over een marineschip verdwijnen maar dankzij de goede relatie met de Marinecomponent, wordt de band met de Marine verder gezet met het peterschap over de Afdeling Operaties Zeebrugge. Dit werd in het bijzijn van korpscommandant Kristof Van Belleghem op de Belgica werf bezegeld.

Sinds mei 2006 had Boom het peterschap van het ondersteuningsschip 'A996 Albatros'. "Een bijzonder heuglijke ervaring en met spijt in het hart zagen we het peterschap beëindigd door het uit de vaart nemen van het schip in 2014", zei burgemeester Jeroen Baert (N-VA). Voor burgemeester Jeroen Baert is de Marine ook een beetje thuiskomen. Hij is al jaar en dag actief reserve-officier bij de Belgische Marine, inmiddels als commandant.

 

Korpscommandant van de Belgische Marine Kristof Van Belleghem zei ontzettend blij en oprecht vereerd te zijn om met het Korps 'Afdeling Operaties Zeebrugge' thuis te komen in Boom en het peterschap van de gemeente te mogen ontvangen op de prachtige maritieme locatie die de Belgica-werf is. Daarop lichtte hij toe dat de Afdeling Operaties Zeebrugge instaat voor de beveiliging van de Belgische maritieme belangen, met als hoofdtaak de beveiliging van de Belgische Kustzone. Hij had ook woorden van lof voor burgemeester Jeroen Baert die hij bedankte voor zijn enthousiasme om dit Peterschap te ondersteunen en voor zijn voortdurende bijdrage als reserveofficier van de Marine.

De Marine is ook zichtbaar tijdens de Jaarmarkt met een kleine Expo van de Marine in de zaal Lamot van het gemeentehuis. Vrij toegankelijk op zaterdag 8 en zondag 9 oktober van 14u tot 17u, maandag ((Jaarmarkt) 10 oktober van 9u tot 15u.

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio