Wereldkampioen artistiek biljarten organiseert WK in eigen land

Eric Daelman. Foto: rr

Wereldkampioen artistiek biljarten organiseert WK in eigen land

Print
Boom / Niel - Nielenaar en eminent biljarter Eric Daelman gaat samen met Bomenaar Ludwig Dillen het wereldkampioenschap artistiek biljarten in 2018 in San Marco Village organiseren. Tien jaar geleden deden ze dat ook al een keer.

Eric Daelman (55) heeft een palmares artistiek biljarten om U tegen te zeggen. Zo werd hij wereldkampioen artistiek biljarten of kunststoten, door de oudere generaties biljarters ook wel eens 'klassieke fantasie' genoemd, in 2009 in Kastamonu (Turkije). Daarnaast was hij Europees kampioen in 2013 en Belgisch kampioen in 2007, 2009 en 2015.

"In 2008 heb ik ook al een keer deze organisatie van het wereldkampioenschap op mij genomen. Tien jaar later leek het me een leuk idee om het nog een keer in België te organiseren. Met Ludwig Dillen heb ik een fijne kompaan om dit tot een goed einde te brengen", legt hij uit.

Het artistiek biljarten bestaat er in om met het minst aantal pogingen de honderd opgelegde figuren, die de drie biljartballen moeten afleggen, tot een goed einde te brengen. In principe heeft u per figuur drie pogingen. Het WK Artistiek Biljarten zal net als in 2008 plaats vinden in de gebouwen van San Marco Village (Schelle) langsheen de A12. Er zullen 24 spelers wereldwijd worden uitgenodigd, volgens ranking.

Het tornooi, dat plaatsvindtvan donderdag 11 tot en met zaterdag 14 april 2018, kan nog wel wat sponsoring gebruiken. Het organisatiebudget wordt op minstens 100.000 euro geschat.

Info http://eric.daelman@telenet.be of 0498-57.61.38.

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio