Tommorrowland

Tomorrowland twee weekends: meer kans op tickets voor buren, Belgen en de wereld

Foto: JB

Tomorrowland twee weekends: meer kans op tickets voor buren, Belgen en de wereld

Print
Boom - Om aan de enorme vraag naar tickets, van fans en van de buurt, tegemoet komen heeft Tomorrowland de vraag gesteld twee weekends te organiseren vanaf 2017. De gemeenten Boom en Rumst hebben alvast het licht op groen gezet. De Schorre gaat haar aantal (grote) evenementendagen vastzetten op 17 dagen per jaar, de zes dagen van Tomorrowland inbegrepen.

Hiermee start Tomorrowland de voorbereiding om het festival opnieuw twee weekends te organiseren vanaf volgende zomer. "De voorbereiding van alle vergunningen voor twee festivalweekends, verloopt vrijwel hetzelfde als de voorbereiding voor één weekend. We vullen stap voor stap alle opgelegde voorwaarden in. De komende weken vergaderen we met alle betrokken overheden en veiligheidsdiensten. Concreet zal het eerste weekend op 21, 22 en 23 juli plaatsvinden, aansluitend op 28, 29 en 30 juli het tweede weekend", legt Debby Wilmsen voor TML uit.

Uit enkele (economische) cijfers blijkt dat Tomorrowland vast werk schenkt aan tachtig gepassioneerde jonge medewerkers. Vorig jaar injecteerde het festival ruim 46 miljoen euro bij leveranciers uit de provincie Antwerpen. Economisten begroten de totale economische impact van twee weekends Tomorrowland op bijna een financiële verdubbeling, voor de provincie Antwerpen alleen al. De totale economische impact van Tomorrowland in België schommelt rond de 200 miljoen euro voor twee weekends.

De Schorre is zich bewust van de drukke kalender de afgelopen jaren. Het domein zat in 2016 aan ruim dertig eventdagen. De Schorre hanteert vanaf volgend jaar een spreekwoordelijk plafond. Het aantal grote evenementen wordt vastgezet op een strikt maximum van zeventien dagen per jaar, de zes festivaldagen van Tomorrowland inbegrepen.

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid