Armada Sint-Ludgardis kaapt alweer meeste medailles weg

Zwemclub Schoten brengt 263 kinderen samen in sportieve competitie

Print
Schoten - 263 leerlingen verdedigden zopas al zwemmend de kleuren van hun school. Er was opnieuw geen kruid gewassen tegen de armada van Sint-Ludgardis.

Voorzitter Frank Cornelis van de organiserende Zwemclub Schoten had een team van zo’n dertig medewerkers in stelling gebracht om het evenement in goede banen te leiden. Van speakers, over tijdopnemers tot een ijverig wedstrijdsecretariaat. En dat was nodig ook. Want niet alleen de jonge zwemmers zelf waren op post, maar ook hun ouders, grootouders en andere supporters. Het leken wel Olympische Spelen daar in Sportoase Elshout, zo hectisch en broeierig was de sfeer. 

Van het eerste tot het zesde leerjaar; allemaal doken de sportieve kinderen van het startblok om vervolgens in school- of vrije slag zo snel mogelijk de 25 meter te overbruggen onder luide aanmoedigingen van hun klasgenoten op de kant. De leerlingen van de openluchtschool Sint-Ludgardis hadden duidelijk geen last meer van de koude die ze de voorbije periode hadden doorstaan in hun klassen. Zoals bekend houden ze daar in Koningshof ook bij negatieve temperaturen de ramen open. Maar er moet meer aan de hand zijn waarom de Sint-Ludgardisschool jaar na jaar de snelste zwemmers in koers kan brengen. 

 “Een deel van de verklaring is zeker ons zeer gedreven trio van sportleerkrachten”, zegt directeur Anouck Verstraeten, die mee kwam supporteren. “Ilse Rombouts, Marlies Rombouts en Kim Delissen doen het fantastisch en slagen erin om telkens veel van onze leerlingen warm te maken voor dit evenement.” 

Ilse Rombouts had haar team ook dit keer niet speciaal voorbereid op deze zwemcompetitie. “We hebben gewoon heel sportieve kinderen op school. Velen voetballen, spelen hockey of beoefenen een andere sport. En wat zeker ook helpt is dat nogal wat van onze kinderen het geluk hebben thuis over een eigen zwembad te beschikken. Ze raak je natuurlijk sneller gewend aan water.” 

Niet alle bekers gingen mee naar Koningshof. Sint-Ludgardis behaalde dan wel gemiddeld de meeste overwinningen en beste resultaten, uiteraard tikten nu en dan ook meisjes en jongens van de zes andere scholen als eerste aan. En in de aflossingswedstrijd voor teams van ouders en leerkrachten, moest Sint-Ludgardis, dat wel drie van de zes deelnemende teams aan de start bracht, zowel Bloemendaal als Sint-Filippus laten voorgaan.

Volledige uitslagen interscholen zwemcompetitie op https://www.zwemclubschoten.be/

 

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio