© JAA

De Grote Plateau bouwt wielerfeest rond café 't Dorp

De Grote Plateau, supportersclub van Tosh Van der Sande, organiseert zondag een wielerspektakel rond café ’t Dorp.

Oud-renner, goede vriend en voorzitter van de supportersclub van de Lotto-Soudal-renner, krijgt veel hulp van andere bekende Wijnegemnaren zoals Patrick Mylemans en Nancy Beysens, de ouders van Tosh, transportondernemer Marc Geerts en de uitbaters van café ’t Dorp, het lokaal van de Tosh-clan. “Ook Euromat, verhuurder van bouwmaterieel in Wijnegem, is een hele hulp via de sponsoring. Met z’n allen maken we er een weilerfeest van.”

Daarvoor al, om 13 uur rijden de kinderen in twee leeftijdscategorieën een dikke bandenkoers. Om 14.30 uur start een koers achter retro Amigo-brommers. Hoofdschotel volgt om 15 uur met de apotheose van de vierdaagse regionale Toer de Toerist. Daar zal blijken of Wommelgemnaar Kurt Van den Plas de gele trui kan behouden. Om 15.15 uur, tijdens die koers, worden nog alle kampioenen van Wijnegem gevierd op het podium.

“We hebben een schitterende laatste rechte lijn op de brede Merksemsebaan”, toont Patrick Mylemans het parcours, dat voorts loopt via de Veldstraat, Zandstraat en Beukenlaan.”

Tosh Van der Sande zal er zelf jammer genoeg niet bij zijn. Hij moest deze weke ziek opgeven in de Critérium du Dauphiné. “Hopelijk raakt hij voldoende hersteld om op 25 juni zijn kans te gaan op het Belgisch Kampioenschap dat in Antwerpen plaatsvindt. We willen er met de supportersclub een hoogdag van maken.”

Meer info op de website ToeristenkoersenMeer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio