Sportschepen Alex Helsen ziet Wommelgemse Acht liever in dorpscentrum

Foto: JAA

Sportschepen Alex Helsen ziet Wommelgemse Acht liever in dorpscentrum

Print
Wommelgem - Na het succesvolle BK voor wielertoeristen gaan stemmen op om de Acht van Wommelgem naar de dorpskern te verhuizen. Maar organisator Björn Geysels vindt bedrijvenzone Koralenhoeve bij nader inzien een prima locatie.

Sportschepen Alex Helsen (N-VA) was de eerste om de Wommelgemse Sprinters te feliciteren met de knappe organisatie van het BK, maar hij zou de jaarlijkse koers liever in het centrum zien. “Enkele jaren geleden was er in de straten van Wommelgem een wielerwedstrijd georganiseerd door de fanclub van Bjorn Leukemans. Wegens het stopzetten van zijn actieve wielerloopbaan, is deze club ook gestopt met de organisatie van de koers”, weet Helsen.

“De Wommelgemse Sprinters hebben de fakkel prima overgenomen met de Acht van Wommelgem. Het parcours ligt echter voor het grootste deel buiten de dorpskom. Daardoor moet je al echt geïnteresseerd zijn in de wielersport om tot daar te komen supporteren.”

“Wanneer zo'n evenement in de dorpskom kan plaatsvinden, zullen er vele meer toeschouwers zijn. Zo kan een sportevenement uitgroeien tot een sociaal gebeuren met randactiviteiten waar meer mensen elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten. In Wommelgem wordt al veel georganiseerd rond de kerktoren, maar een 'dorpskoers' kan er zeker nog bij”, vindt Alex Helsen.

Organisator Bjorn Geysels is blij met de betrokkenheid van de gemeente, maar staat niet te springen voor een verhuizing. “Er valt wat voor te zeggen om de meet terug in het dorp te leggen, maar ik denk dat we best op Koralenhoeve blieven”, wikt Geysels zijn woorden. “Dit is een prachtige locatie met een schitterende aankomststrook. Er is heel veel parkeergelegenheid. De samenwerking met horecazaak De Pluymhoeve verloopt schitterend. Dankzij het bedrijf IMTECH hebben we een goede locatie voor ons ‘wielerdorp.’ En er is weinig overlast voor de inwoners omdat we in industriegebied zitten. Dit zijn allemaal argumenten voor ons die er allemaal op wijzen dat we heel goed zitten waar we nu zitten.”

De Wommelgemse Sprinters en het gemeentebestuur zitten straks samen om over de toekomst van het evenement te praten.  

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio