Ago's startplaats van exclusieve Runball Rally Antwerpen - Ibiza

Foto: RR

Ago's startplaats van exclusieve Runball Rally Antwerpen - Ibiza

Print
Schilde - De Runball Rally Antwerpen - Ibiza startte zaterdag in Schilde. Restaurant Ago’s, waar de groene vlag naar beneden ging, bevestigt hiermee haar groeiende status bij de rijken van ons land.

Dit is al de vierde editie van de Runball Rally, waarvoor je als deelnemer niet alleen een blitse en peperdure sportwagen moet hebben, maar ook 2.190 euro inschrijvingsgeld moet neertellen. Maar er is schijnbaar een publiek voor. In december al werden de inschrijvingen stopgezet wegens volzet. 95 teams trekken de komende dagen van Schilde via Luxemburg, Milaan, Monaco, Barcelona, Deni naar Ibiza, waar de finish ligt. Al spreken organisatoren Patrick Vanhoegaerden uit Steenokkerzeel en Kevin Lathouwers uit Putte, liever niet van een race, maar van een evenement. Mooie vrouwen, lekker eten en exclusieve party’s zijn even belangrijk als de tijd waarin de wagens Europa doorkruisen.

Vorig jaar vertrokken de exclusieve bolides, waaronder heel wat gepimpte Porsches, Lamborghini's en Ferrari's, nog op de dijk in Knokke, maar dit keer werd dus voor Ago’s Schilde gekozen. Zaterdagmorgen kwamen alle piloten en bijrijders daar hun karretje parkeren en showen. Kijken mocht, aankomen niet. Ago’s is al een tijdje de hotspot in het mondaine Schilde. Vroeger was het restaurant bekend als De Loteling, en later zou ook de in opspraak gekomen gewezen Nederlandse televisiepresentator Frank Masmeijer de zaak runnen of beter failliet laten gaan.

Marc Heyse en zijn vrouw Kristien De Caluwé, die al langer ’t Binnenhof in het Wijnegem Shopping Center uitbaten en drie jaar geleden ook Chasse Royale in Berchem overnamen, deden de zaak tot bloei komen, maar blijven liever achter de schermen. Voor de wat vreemde naam vonden ze inspiratie in de Griekse taal. Ago’s is afgeleid van het Griekse woord Agora wat plein of ontmoetingsruimte betekent. Dat laatste is Ago’s zeker geworden. De zaak staat al even op nummer één bij vermogende inwoners van Schilde en ver daarbuiten. Een reputatie die het niet zozeer te danken heeft aan de Kempische hoevestijl van het gebouw, maar aan de uitstekende keuken, feeëriek en steeds meer ook aan de mode-, party- en andere evenementen die er plaatsvinden.

                                                                                  

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio