© JAA

HEMA Schilde als eerste in nieuw hip kleedje gestoken

HEMA vernieuwt dit jaar 70 van haar honderd Belgische en Luxemburgse winkels. De andere dertig volgen in 2018. Ceo Carla Velghe is zo trots op het resultaat dat ze persoonlijk naar de winkel van Schilde kwam, die als eerste een nieuw kleedje kreeg.

jaa

Carla Velghe was ook in Schilde om het lokale team onder leiding van Wendy Loos te feliciteren. Dat klaarde de ingrijpende ombouw in amper drie dagen. Een huzarenstukje met dank aan de coaching door regiomanager Tanja De Groof en Eveline Poelman, die de komende twee jaar ook alle andere make-overs zal aansturen aan een tempo van drie per week. In onze regio komen Groenplaats (Antwerpen), Hoogstraten, Bornem en Brasschaat als eerstvolgende winkels aan de beurt.

Het oer-Hollandse concept van HEMA, dat haar eerste winkel opende in 1926 aan de Amsterdamse Kalverstraat, kreeg een internationaal sausje. “Hema richtte haar winkels in Barcelona, Parijs en Londen al eerder zo in. We passen dat vernieuwde winkelconcept nu ook toe in heimat Nederland, België en Luxemburg. Na een testfase in onder meer Hasselt en Tienen, was Schilde aan de beurt als eerste kleine winkel”, leidt Velghe ons door de winkel waaruit het laatste restje oubolligheid inderdaad verdwenen lijkt.

Het belangrijkste verschil is dat de winkel overzichtelijker is geworden. “Dat komt door de werelden waarmee we de zoekende klanten nu tegemoet komen”, aldus regiomanager Tanja De Groof. “Vroeger stond alle ondergoed, van kinderen over mannen tot dames, samen. Nu creëren we voor elke doelgroep een aparte hoek met naast slipjes en onderhemdjes ook bijhorende spulletjes zoals make-up en zo. Die werelden kregen een stijlvolle heldere aanduiding in blokletters, hoog aan het plafond en goed zichtbaar vanuit alle hoeken van de winkel.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio