Den Uylenspiegel treedt uit de schaduw met prachtig zonneterras

Foto: JAA

Den Uylenspiegel treedt uit de schaduw met prachtig zonneterras

Print
Schoten - Voor iedereen, maar zeker voor Marc en Wesley Van de Sompel mogen de temperaturen eindelijk beginnen stijgen. Na de recente geslaagde verhuizing van hun ijssalon Den Uylenspiegel naar het ‘drukke’ stuk van de Paalstraat, hebben vader en zoon van de wildernis achteraan hun pand nu ook een aantrekkelijk terras gemaakt.

Marc en Wesley openden hun naar de sympathieke schelm genoemde cremerie vier jaar geleden in het andere stuk van de Paalstraat, waar de passage van oudsher wat minder is. Door de kwaliteit van het ijs en hun liefde voor het ambacht van ijsmaker wist het duo toch al snel een trouw en zelfs fanatiek cliënteel op te bouwen. 

“Maar toen dit pand vooraan in de straat plots vrijkwam, heb ik niet getwijfeld. Ik wist namelijk dat er zich achteraan een diepe tuin bevond”, vertelt Marc. “Al was de term oerwoud eerder van toepassing toen we hier eind vorig jaar introkken. Nadat ons salon terug op poten stond, zijn we er op de zeldzame vrije momenten stevig ingevlogen om de strijd tegen al dat woekerend groen uiteindelijk te winnen.”

Intussen is het terras van Den Uylenspiegel het best bewaarde geheim van Schoten. Nergens vind je zo centraal gelegen toch zo’n rustige plek waar je kan genieten van de vogelgeluiden, de zon en het lekkere ijs, waarvoor vader en zoon onlangs weer naar bakermat Italië trokken om het nog beter te maken. “Hier buiten kunnen 38 mensen zitten. Ik ben zelf heel tevreden van de combinatie hout en cortenstaal. Laat de lente nu echt maar beginnen.”

Wie nog nooit eerder in Den Uylenspiegel was, moet volgens Marc zeker het vlaggenschip van zijn vloot zorgvuldig samengestelde coupes proberen: de Ferrero Rocher (5,7 euro) met de heerlijke smaak van de bekende Italiaans hazelnootpraline en vanille, wat slagroom en lekkere koekjes, afgewerkt met een sausje van karamel-toffee en desgewenst slagroom..
Bij pannenkoekliefhebbers staat Den Uilenspiegel op één: een baksel in echte boter waarin appeltjes verwerkt zitten en dat op smaak gebracht wordt door calvados te flamberen. Abrikooshoning en een bolletje vanille maken de smaakextase compleet. "Zoet en zuur, warm en koud in één heerlijke dessert. Die combinatie is het summum", aldus de bedenker.

Tearoom/ijssalon Den Uylenspiegel, Paalstraat 36 in Schoten.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio