© JAA

The Green Puffins kampioen zaalvoetbal én duurzaamheid

The Green Puffins zijn al voor de tweede keer op vijf jaar tijd kampioen KVV-zaalvoetbal geworden. Bovendien zijn deze sportieve dames onbetwist de besten in het duurzaam omspringen met onze aarde en haar grondstoffen.

jaa

The Green Puffins, die spelen in de sporthal van het Sint-Michielscollege in Brasschaat, bewijzen nu al vijf jaar dat sportieve successen hand in hand kunnen gaan met een duurzame werking van de sportvereniging. De ploeg speelt tegen reeksgenoten met fairtradevoetballen. Zelf dragen de Green Puffins – Engels voor papegaaiduikers – zo ecologisch mogelijke sportkledij, drinken ze kraantjeswater uit drinkbussen en gebruiken ze voor hun verplaatsingen zo veel mogelijk de fiets. De website van The Green Puffins draait bij een klimaatneutrale webhost.

Ook tijdens de sportkampen, die de Puffins organiseren voor kinderen tussen 3 en 12 jaar op de terreinen van Ossmi in Brasschaat, wordt die groene lijn doorgetrokken. Naast sporten zitten er voor de afwisseling ook activiteiten tussen met respect voor de natuur. De jonge sporters verorberen biologisch fruit en drinken eerlijke vruchtensappen en kraantjeswater, sporten met fairtradevoetballen en krijgen op het einde van het kamp een eerlijk gemaakt T-shirt. Zelfs de medailles zijn gemaakt van snoeihout.

Het kan nog beter. Via de campagne van #cleanekleren die vanaf 1 april van start gaat, hopen de Puffins om in 2018 eindelijk ook in België sportkledij te kunnen aankopen die gemaakt is in goede arbeidsomstandig­heden.

www.greenpuffins.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio