© JAA

CD&V wil sociaal beleid versterken

Nationaal CD&V-voorzitter Wouter Beke ging gisteren op cafébezoek in Schoten. De lokale partijafdeling beklonk de start van het nieuwe jaar in De Gilde, met zicht op het gemeentehuis. Het waren voor heel wat lokale CD&V’ers de laatste pintjes en wijntjes want heel wat van hen gaven zich bij fractieleiders Ann Pycke op om in februari deel te nemen aan Tournée Minerale, een maand zonder alcohol.

jaa

Wouter Beke hield het gisteren al bij watertjes, al leek hij wel een glaasje te veel op te hebben toen hij zich in zijn toespraak tot vijf keer toe vergiste van gemeente waar hij te gast was. Dat was dus niet Mortsel maar Schoten. Het Schoten, waar CD&V weliswaar voor het eerst sinds 1982 niet meer de burgemeester levert, maar nog wel deel uitmaakt van de coalitie en daarin zowat het sociale en duurzame geweten is.

Afdelingsvoorzitter Lode De Kesel zei dat zijn partij ondanks recente strubbelingen met N-VA en Open VLD loyaal het bestuursakkoord blijft uitvoeren, tot eind 2018. Een kritisch moment in dat proces wordt de wat aanslepende eenwording van gemeente- en OCMW-bestuur. OCMW-voorzitster Katrijn Van Osta (CD&V) bevestigt dat het bestuur dit jaar een versnelling hoger wil schakelen. “Wellicht zal het fysiek samenzitten van meer diensten het wantrouwen wegnemen. Ik verwacht enkele stappen van de nieuwe gemeentesecretaris Rony Lejaehere, al blijft huidig OCMW-secretaris Marleen Tilborghs ook gewoon aan, zeker tot eind deze bestuursperiode.”

Heikel punt voor het OCMW wordt de toekomst van het grote woonzorgcentrum Verbert-Verrijdt. Van Osta: “We werken aan een scenario waarin de instelling een zelfstandige entiteit wordt, buiten het OCMW en de gemeente. Hoe we dit precies gaan doen en met welke partner, uit de particuliere sector of met een andere gemeente, maakt het voorwerp uit van een studie waarvan we volgende maand de resultaten verwachten.”Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio