© JAA

Schoten gaat jaar vol verkeersellende tegemoet

Burgemeester Maarten De Veuster (N-VA) sprak op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij de vrees uit voor de ernstige gevolgen van de grote mobiliteitswerken die in Deurne en Merksem binnenkort gepland zijn. “Onze vijf fietsenhandelaars in Schoten zullen gouden zaken doen”, probeerde hij het luchtig te houden.

jaa

Gastspreker en Kamerlid Valerie Van Peel had vooral oog voor de ontwikkelingen op staatsniveau, hekelde de vaak negatieve berichtgeving in de pers over N-VA en kondigde in primeur aan dat de Kamer deze week zal stemmen over haar omstreden wetsvoorstel om het nu zeer stikte beroepsgeheim van OCMW-personeel in sommige gevallen op te heffen. Ze verwacht een goedkeuring in het belang van de veiligheid.

“Bij aanwijzingen van terrorisme moeten medewerkers van OCMW’s en sociale instellingen verplicht zijn die informatie mee te delen aan het gerecht. Dat lijkt logisch. Maar in de praktijk bleek al dat sommige (Brusselse) OCMW's pertinent hun medewerking weigeren en zich daarbij achter het beroepsgeheim verschuilen”, aldus Van Peel.

Afdelingsvoorzitter Pieter Gielis herinnerde zijn gasten in het volgelopen Kasteel van Schoten graag aan de forse investeringen die de huidige coalitie, geleid door Maarten De Veuster, in 2017 zal doen en aan de pas goedgekeurde lichte belastingverlaging. “Maar ik heb ook slecht nieuws”, maakte De Veuster het publiek vervolgens muisstil. “Ik vrees dat we Schoten binnenkort amper nog zullen uitraken met de vele wegwerkzaamheden die de Vlaamse overheid en de stad haast gelijktijdig plannen.”

“Op maandag 6 maart al starten de werken aan de Bisschoppenhoflaan. De IJzerlaanbrug is al een tijdje afgesloten voor auto’s en dat voelen we elke dag. Maar daar blijft het niet bij. Dit voorjaar wordt ook de brug van den Azijn over het Albertkanaal buiten gebruik gesteld voor minstens negen maanden. En nog dit jaar wordt de Metropoolstraat langs het Albertkanaal verlegd, met eveneens verkeershinder tot gevolg. Het wordt voor wie elke dag naar Antwerpen of verder moet een hele moeilijke periode, waar we als gemeente weinig aan kunnen doen. Ik vrees dat alleen de vijf fietsenhandelaars, tien jaar geleden nog een uitstervende beroep, wel zullen varen bij de verwachte verkeersellende.”Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio