Gagelmans Recycling opent inzamelpunt voor schroot en elektroapparaten

Print
Wijnegem - Wijnegem heeft opnieuw een containerpark. Gagelmans Recycling, al 14 jaar een begrip in Rijkevorsel, heeft sinds begin dit jaar ook in Wijnegem een inzamelpunt voor oude metalen, autowrakken en afgedankte huishoudapparaten. “Je krijgt er bij ons zelfs nog wat geld voor”, aldus zaakvoerder Bob Gagelmans.

Het containerpark van Wijnegem sloot precies één jaar geleden de deuren. Sindsdien moeten de inwoners terecht in Wommelgem. Maar voor bepaalde fracties zoals oude metalen, autowrakken en elektrotoestellen is er nu opnieuw een oplossing dichterbij.

Daarvoor zorgt het jonge echtpaar Bob Gagelmans en Charlotte Swaegers. Bob is 34 jaar, maar zit al 14 jaar in de recyclagesector. “In Rijkevorsel aan de Zuiderdijk bij de vaart hebben we al langer een gelijkaardige schrootwerf. Maar door de kilometerheffing, die het vrachtwagentransport duurder maakt, en omdat we ons centraler wilden vestigen, zochten we een terrein dichter bij de stad. Vorig jaar hebben we de gronden van autosloper Phlips opgekocht in de Oude Sluisstraat op het bedrijventerrein Den Hoek in Wijnegem, vlakbij de Houtlaan en het Albertkanaal. Ideaal voor ons: 1,5 hectare groot, goede ligging ten opzichte van Antwerpen én met de achterzijde grenzend aan het Albertkanaal.”

Natuurlijk zijn de meeste klanten professionele handelaars in autowrakken of oud ijzer-marchands die hun straatronde doen. “Bijzonder is dat bij ons ook de gewone burger terechtkan, wanneer die bv. zijn garage heeft opgeruimd”, vertelt Bob.

Lees het volledige verhaal donderdag in Gazet Van Antwerpen editie Noord.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio