Organisatoren tevreden na eerste editie

“Ook volgend jaar Winterdorp en mogelijk eerder al Zomerdorp”

Print
Schilde - Winterdorp Schilde heeft na 38 dagen zijn deuren gesloten. “We zijn heel tevreden met de opkomst van 3500 schaatsers en 13000 bezoekers aan de chalets er omheen”, blikken organisatoren Kristof De Groote (32) en Olivier Seminck (30) moe, maar voldaan terug.

Gisteren was afbraakdag in het parkske achter de muziekacademie. “Woensdagavond moet alles weg zijn. Het wordt flink doorwerken, maar gelukkig hebben we ook nu veel steun van vrijwilligers waaronder mijn schoonvader Rudi De Fré”, vertelt een dankbare Kristof. 

“Ik ben professioneel met verzekeringen bezig en Olivier start met Flanders@Work binnenkort zijn eigen uitzendkantoor op. Normaal zitten we dus de hele dag aan een bureau. We zullen hierna fysiek even moeten recupereren.” 

Hoewel de grondige evaluatie nog moet gebeuren, lijkt het nu al vast te staan dat dit eerste Winterdorp Schilde een vervolg krijgt. “Heel graag, ja”, knikken Kristof en Olivier. “Of we opnieuw voor een ecobaan zonder ijs kiezen, daar zijn we nog niet uit."

Lees het volledige verhaal dinsdag in Gazet Van Antwerpen editie Noord

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio