© JAA

© RR

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Prijswinnende uitvinding van Frulego volgend jaar in supermarkt

“Uit onze automaat stromen alleen gezonde drankjes”

Na anderhalf jaar testen en bouwen lijkt de smoothie automaat van drie jonge ingenieurs ook figuurlijk vruchten af te werpen. Hun start-up Frulego behaalde zopas een mooie tweede plaats in de Bizidee-wedstrijd van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen en volgend jaar staan hun automaten in Carrefour. “We hebben een missie: scholieren en werknemers lekkere gezonde drankjes aanbieden”, zegt Glenn Mathijssen.

jaa

Glenn Mathijssen (27) uit Essen en Philippe Hennin (27) uit Tervuren ontmoetten elkaar tijdens hun studies burgerlijk ingenieur aan de VUB in Etterbeek. Samen met Stefan Maas (28), een handelsingenieur van de UA eveneens uit Essen richtten ze Frulego op.

Gezonde drankjes democratiseren is de missie van Frulego en om hun beoogde scherpe consumentenprijs van 3 euro voor een beker van 33cl waar te maken, hebben ze een automaat ontworpen. “Het zijn hier spannende tijden geweest, maar onze alfaversie is er nu en werkt. Hij produceert zonder menselijke tussenkomst verse smoothies binnen de minuut”, verzekert Glenn.

“We slagen hier onder meer in door het fruit en de groenten te bevriezen. Zo blijven ze langer vers. Pas bij het blenden van de verschillende stukken, wordt heet water toegevoegd. Dit resulteert in een lekker drankje waarin alle voedingswaarden van de originele appelen, bananen, spinazie, rode biet enz. nog inzitten.”

Frulego, intussen al omgevormd tot NV met naast de drie stichters ook drie werknemers en tal van stagiaires en studenten in dienst, heeft torenhoge ambities. En er zijn nog instellingen, overheden en bedrijven die in deze jonge ondernemers geloven.

Lees het volledige verhaal woensdag in de editie Noord en Zuid van Gazet Van AntwerpenMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio