Rondpunt moet kruispunt aan De Lindekens veiliger maken

Foto: JAA

Rondpunt moet kruispunt aan De Lindekens veiliger maken

Print
Wommelgem - De gemeente wil volgend jaar het drukke kruispunt van de Ternesselei met de Van Tichelenlei en Nijverheidsstraat aanpakken en kocht daartoe de grote weide tegenover de bekende snackbar De Lindekens.

Eigenlijk komen er op dat punt, waar voorlopig geen verkeerlichten of andere geleiders staan, zelfs vijf straten samen. Ook de Immerseelstraat en de Lindekenssweg liggen vlakbij. Door de nabijheid van de bedrijvenzone Kapelleveld, is er veel vrachtverkeer.

“Het kan er heel druk zijn en vooral fietsers en voetgangers zijn er nu onvoldoende beveiligd”, weet schepen van Openbare Werken en Mobiliteit Bart Van Scharen (N-VA). “De grond is aangekocht om de problematiek van het kruispunt te kunnen oplossen. Wij wensen een goede doorgang te realiseren voor vrachtwagens en personenwagens naar de industriezone Kapelleveld. Daar openen steeds meer kantoren de deuren en dus neemt het verkeer van en naar Kappelveld toe.  Tegelijk is het onze intentie om het vrachtverkeer in zowel de Van Tichelenlei als Ternesselei richting centrum maximaal te weren.”

Voor de aankoop van de weide en uitvoering van de verkeersknoop, heeft de gemeente 400.000 euro uitgetrokken. De aankoop akte is nog niet verleden.

Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet Van Antwerpen editie Zuid.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio