Gemeente maakt het opnieuw wat lichter ’s nachts

Foto: RR

Gemeente maakt het opnieuw wat lichter ’s nachts

Print
Schoten - De komende dagen al zullen een veertigtal straatlantaarns, die sinds vorige zomer elke avond na 23 uur gedoofd worden, opnieuw de hele nacht blijven branden. Dat besliste burgemeester Maarten De Veuster (N-VA)

Veel Schotenaren waren onaangenaam verrast toen heel wat lampen vorige zomer werden uitgedraaid. Het bleef de voorbije maanden klachten regenen over te donkere kruispunten, gevaarlijke toestanden bij het huiswaarts keren na een concert in het park, het onzichtbaar worden van verkeersremmers zoals bloembakken en een vermeende toename van het aantal auto-inbraken.

Opvallend: het was de burgemeester die de maatregel afkondigde. Normaal komt de aanpassing de gemeenteraad toe, maar het zou te lang geduurd hebben om daarop te wachten.  De volledige lijst met de lantaarns die opnieuw gaan branden, staat op de gemeentelijke website. Het gaat onder meer over de kruispunten en bochten van de zijstraten van de Kasteeldreef, de buurt rond de kerk van Koningshof, een aantal  kruispunten in de wijken De List, Elshout en Geuzenvelden.

Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet Van Antwerpen editie Noord

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio