Leerlingen De Wingerd zijn ‘schoenmaatjes’ met Burundese kinderen

Foto: JAA

Leerlingen De Wingerd zijn ‘schoenmaatjes’ met Burundese kinderen

Print
Schilde - Vanuit de gemeentelijke lagere school De Wingerd in 's-Gravenwezel vertrokken deze week tientallen met nuttige geschenken gevulde schoenendozen naar Burundi.

Jaarlijks organiseert de De Wingerd een goeddoel-actie. De afgelopen jaren steunde de school vooral binnenlandse projecten zoal  Oscare het kinderbrandwondenfonds, Feestvarken vzw en vorig jaar nog ‘Moeders voor moeders’. Dit schooljaar koos de werkgroep voor het project ‘Schoenmaatjes’ van Edukans, een organisatie die ijvert voor meer kwaliteitsvol onderwijs in Afrika en Azië.  

De kinderen kregen in de klas informatie over het leven in Burundi, de eindbestemming van de dozen. Daarna ging elk kind aan de slag om zijn schoendoos mooi te versieren als een echt geschenk. De dozen werden thuis gevuld met kleine speelgoedjes, toiletartikelen en schoolspulletjes voor kinderen in Burundi. Er werd met veel enthousiasme en een warm hart aan gewerkt, getuigen de leerkrachten en directie van de school.

De oudervereniging ondersteunde deze warme actie en nam de verzendkosten van de dozen op zich. Iedereen keek uit naar de dag dat de schoenendozen werden opgehaald voor een verre reis per vrachtauto en boot.

“Tijdens deze feestmaand lieten de leerlingen van De Wingerd zo weten dat ze aan hun ‘schoenmaatjes’ denken. Een gebaar van vriendschap dat heel veel betekent voor de kinderen overal in de wereld”, meent directeur Wilfried Maes.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio