“Geen Trump-tower op Havenplein”

Het ontwerp voor het nieuwe Havenplein. Foto: AID Architecten

SP.A en Groen erg kritisch over ontwerp projectontwikkelaar Canalis

“Geen Trump-tower op Havenplein”

Print
Schoten - “Wil men met deze Trump-tower heel Schoten in de schaduw zetten?” SP.A grijpt de Amerikaanse presidentsverkiezingen aan om brandhout te maken van het huidige Canalis-project voor het Havenplein. Ook Groen heeft heel wat bedenkingen.

Alle nieuwe projecten in Schoten zijn volgens SP.A te veel ingegeven door winstmaximalisatie. “Minder woningen, voldoende ruimte voor groen en een algemeen leefbaar karakter. Dat moeten de uitgangspunten zijn. Hoogbouw past niet in dat plaatje”, aldus Kurt Vermeiren en co. Ze halen ondanks pleidooien pro geconcentreerde hoogbouw van o.m. de nieuwe Vlaamse bouwmeester Leo Van Broeck, aan dat buurten alleen levendig kunnen zijn wanneer iedereen laag aan de grond woont. SP.A besluit met te stellen dat de densiteit per bebouwbare oppervlakte beperkt moet blijven tot 45 wooneenheden per hectare en dat er zoveel mogelijk eengezinswoningen moeten komen of appartementen van maximum drie hoog.

Ook Groen nam de plannen van projectontwikkelaar Canalis onder de loep. Groen is niet tegen hoogbouw, ,maar mist creativiteit in het voorlopige ontwerp. “Te vierkant en te hoog”, vindt Groen. “Zo’n toren is enkel verantwoord als er in ruil heel wat groen wordt vrijgehouden. In het huidige ontwerp is dit niet duidelijk. Te veel leeft de indruk dat het maximalisatie van opbrengst is i.p.v. een project naar draagkracht van de buurt.”

Lees het volledige verhaal vrijdag in Gazet Van Antwerpen ditie Noord.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio